rené soluciones para un hogar saludable y eficiente.

No hay productos en el carrito.

Mejora tu impacto, alienta la mejora y comparte lo que aprendas

 

Llibre Inteligencia ecològica“En una economia ecológicamente inteligente, los ejecutivos cobraran tanto por maximizar el valor de las acciones como por gestionar responsablemente los bienes publicos. Y cuando las fuerzas del mercado armonicen el interes de la empresa con el interés público, el comercio asumirá un nuevo rol como herramienta para el bienestar colectivo”  Inteligencia Ecológica. Daniel Goleman, Ed. Kairós. Pag. 309.

Dia a dia ens preguntem com hem d’enfocar la venta de l’electrodomèstic per ser coherents als principis de responsabilitat global.
La lectura del llibre de Daniel Goleman, “Inteligencia ecológica”, ens ha fet reflexionar sobre el nostre paper en tot aquest complexe procés. 

“Mejora tu impacto, alienta la mejora y comparte lo que aprendas”

Aquesta frase del llibre, és un resum del que intentem fer des de rené + que electrodomèstics. Com està al nostre abast, fins ara, hem treballat molt en la pròpia gestió interna. Cercant un proveeídor d’electricitat verda o fent una reforma de bioconstrucció. Actualment estem duent a terme una auditoria per reduir el consum elèctric. Es tracta d’anar avançant poquet a poquet. Informar dels impactes dels productes que venem és més complexe.  En el sector de l’electrodomèstic, no existeixen o bé no estan a l’abast de tothom els imprescindibles Anàlisi del Cicle de Vida. L’inconvenient és la dificultat, com diu Goleman en el seu llibre, d’accedir a aquesta informació i disposar d’una permeabilitat absoltua.  Fins a que no tinguem accés als cicles de vida, ens serà molt difícil exercir fiablement la nostre responsabilitat com a venedors. L’opció escollida per informar degudament als clients és classificar els productes pels criteris (durabilitat, eficiencia energètica, salut, servei post venda i lloc de fabricació) amb dades que si estan al nostre abast. Esperem que amb el temps apareguin eines com ja existeixen per d’altres productes a d’altres païssos (Goodguide, Cosmeticdatabase…). Tot això per fugir de la publicitat verda:

“La mayor parte de lo que hoy en día consideramos verde no es, en el fondo, más que un espejismo creado por la publicidad. Estamos en una fase en la que basta con uno o dos atributos virtuosos para que acabemos calificando como “verde” a un producto pero  mientras sigamos ignorando simultáneamente  sus multiples impactos negativos, continuará siendo un mero malabarismo publicitario”. Inteligencia Ecológica. Daniel Goleman, Ed. Kairós. Pag.40.
El nostre repte substituir gradualment els productes de la botiga per d’altres  “ecològicament intel.ligents” per facilitar la tasca al consumidor qui a la fi és qui exerceix la seva responsabilitat individual amb la selecció d’un producte o un altre. La transició no es immediata i ara mateix no podem assegurar que tot el contingut que hi ha a la botiga respecti els aspectes socials, mediambientals i de salut. És el nostre gran repte! 

Abrir Whatsapp
Whatsapp
¡Hola! ¿Podemos ayudarte?