rené soluciones para un hogar saludable y eficiente.

No hay productos en el carrito.

Visita Miele (Alemania)

El nostre viatge per Europa no finalitzà a Ochsenhausen on vam aturar-nos d’escriure el nostre viatge per Europa . Vam continuar rumb Nord, creuant Alemania, fins a arribar a la ciutat de Güttersloh, seu central de l’empresa Miele, el 1 de setembre de 2011.

La visita la vam fem conjuntament amb un grup d’holandesos. Al nostre costat i traduint totes les explicacions, vam tenir al responsable de distribucions internacionals. Com a la visita anterior, molt més que agraïts!

A les 8:00 h. del matí vam començar la visita per la zona d’exposició de productes i vam presentar rené + que electrodomèstics.

Visita Miele-zona exposicionesMiele es una empresa familiar de 4ª generació. Fundada pel Sr. Miele i el Sr. Zinkann, al 1901. La filosofia de l’empresa és fer sempre productes millors, on prima la qüalitat per sobre de la qüantitat. Això ho tenen molt clar els nostres clients amb productes Miele!.

La visita continuà pel museu que la fàbrica va inaugurar fa uns anys. Us facilitem un enllaç a  una presentació interactiva per l’història de l’empresa i  a continuació unes imatges que vam prendre nosaltres mateixos durant la visita. L’origen de la rentadora es sorprenent! Miele va començar fabricant màquines per produir mantega. Al cap d’un temps es va pensar que aquest sistema per produir mantega podría ser útil per rentar també la roba. I així va sorgir la primera rentadora…

Visita centre distribució  MieleLa fàbrica és com una petita ciutat amb el seu servei mèdic i amb 90 bombers! Dins la fàbrica no vam poder fer fotos, llàstima per que és impressionant!. A la seu de Güttersloh es produeixen rentadores i assecadores. També els components electrònics per tots els electrodomèstics Miele i altres peçes. Aproximadament podem parlar que fabriquen el 90% dels components ells mateixos. Inclòs els motors i els robots per la seva producció. Una fàbrica que produeix 3.200 rentadores-3.800 assecadores al dia requereix tenir un sistema de planificació molt precís. Substituir un motllo requereix de 2 a 3 hores!

Quan parlem de preus després de isitar una empresa d’aquest tipus entenem el cost que tenen les rentadores. Per informació un motllo per produir una rentadora ascendeix aprox. a 800.000 euros i el ratio d’errors està al voltant de l’1%. Això requereix controls de qualitat en moltes fases del producte. Si volem que una rentadora ens duri al voltant de 20 anys, es imprescindible bons materials, components de qualitat,  treballadors qualificats i processos de qualitat, evidentment això té un cost!

Es perceb un ritme de treball pausat i gens accelerat. Aquest ritme es necessari per produir sense errors i per millorar la qualitat. Els treballadors  tenen molts incentius, recordo que ens van parlar d’assegurances dentals i d’altres com per exemple cursos d’idiomes…L’ambient de treball és perceb molt satisfactori.

La visita finalitzà al centre de distribució de mercaderies,  un edifici enorme d’aprox. 120m. x 60m. x 40m. Un edifici sens llum artificial per que no en necessita. Està completament domotitzat i no treballa ningú. Espectacular! Des de la seu de Gütserloh ens arriben via Madrid les nostres rentadores.Tot es fa per transport amb camions a excepció de Suïssa on si que s’utilitza el transport ferroviari.

Miele produeix part de la seva energia però no arriben a ser autònoms. La fàbrica té obertures al sostre que permet l’entrada de llum natural. La seva sensibilitat vers la temàtica ambiental fa que actualment estiguin  treballant per arribar a produir una rentadora autosuficient que funcioni amb plaques.

Un cop finalitzada la visita vam deixar Alemania per entrar a Belgica on ens esperàven a la propera visita que explicarem un altre dia…

Abrir Whatsapp
Whatsapp
¡Hola! ¿Podemos ayudarte?