rené soluciones para un hogar saludable y eficiente.

No hay productos en el carrito.

Visita Kuhn Rikon (Suïssa)

El 23 d’agost de 2011vam arribar a un petit poblet de Suïssa, Rikon, on està ubicada l’empresa Kuhn Rikon que molts de vosaltres coneixeu per que son els fabricants de l’olla tèrmica HotPan.

Alfred Capdevila a la porta de Khun RikonSabem com utilitzar l’olla per cuinar de forma eficient però poques coses sabíem de l’origen d’aquestes olles. Per això vam emprendre el viatge a Suïssa. De forma resumida podem dir que ens vam quedar molt impressionats per la qualitat de la fabricació i sobretot per que no esperàvem trobar-nos un producte on tots els components (a excepció dels mànecs de baquelita i el bowl tèrmic de melanina) es fabriqués integrament a Suïssa.

Museo fàbrica Khun RikonDesprés d’un café de benvinguda vam iniciar la visita pel museu de la fàbrica. Un viatge pel mon de la cocció, d’allò més interessant. Khun Rikon va ser fundada al 1926 però la història comença molt abans quan la filadera Rikon es transforma en un taller de transformació de metall. Allà es començen a fabricar olles d’acer i coure. Quan el Sr. Khun compra aquest taller, la difussió de la cuina elèctrica exigeix una nova tecnologia i així neix “Duro”, l’olla d’alumini apta per la cuina elèctrica.

primeres olles a pressió Khun RikonLa seva trajectoria continua amb el desenvolupament de la cuina eficient i aquí neixen les olles a pressió Duromatic i les olles de doble pared Durotherm que son l’origen de l’olla HotPan. L’origen de les olles doble pared és cuinar-servir i mantenir calent. Ara a més a més per cuinar fora del foc com feien les nostres avies. L’evolució que han fet les olles es molt evident i l’objectiu de Kuhn Rikon es treballar per millorar en qüalitat per això continuen fabricant ells mateixos el producte desde Suïssa. L’any 1987 obtenen l’ISO 9001 de qualitat. Les olles no surten de fàbrica sense haver estat testades a una proba de durabilitat de 50 anys. Han rebut molts premis pel seu nivell de qualitat però ens agradaria destacar  el premi pel tracte social que han rebut darrerament pel tracte que reben els seus treballadors sobretot per fomentar la salut mitjançant plans de salut, sport, massatges…)

Transport antic de Khun RikonPartícularment del museu em va captivar aquesta imatge. On s’aprecia la lentitud amb la que funcionàvem anys enrere. Actualment Kuhn Rikon disposa d’un magatzem totalment mecanitzat on localitzen i poden servir material en un plaç de 24 hores. Després de fer un passeig pel museu vam entrar definitivament en la fàbrica i ens va interessar molt el panell on està desmembrat tot el producte amb cada una de les peces i allà vam estar un munt de temps preguntant.

visita fàbrica Kuhn RikonEns va sorprendre que la materia primera gairebé procedeix d’Europa. Inclós Espanya es subministradora d’acer inoxidable. Pensàvem que entrar en una fàbrica suposaria tapar-se les orelles però per les manipulacions que fan de matèria primera no feia tant de soroll, evidentment tot està molt mecanitzat i per aquesta raó creiem que és una fabricació prou neta. Tot el disseny, no sols de producte si no de maquinaria es fa a fàbrica.

A partir d’aquest moment ja no vam poder fotografiar però vam poder percebre l’esforç que hi ha darrere per fabricar productes de qualitat. Ens hem acostumat a que els preus han de ser econòmics però si volem productes de qualitat i que durin em de començar a conscienciar-nos que l’esforç inicial és una superior però això garanteix no solament la qüalitat si no també la responsabilitat social i pel medi ambient. Evidentment moltes preguntes van quedar-se al tinter i esperem que un cop establert uns llaços més estrets amb la visita, les nostres relacions puguin ser més fluides i atendre totes les preguntes que ens feu sobre el producte amb tanta agilitat com Khun Rikon serveix els seus productes.

Cap al mig dia vam finalitzar la visita i vam fer carretera, sota un sol sofocant estil mediterrani, per que restaven molts kilòmetres per arribar a l’empresa Liebherr de frigorífics a Alemanya. Durant el viatge portàvem una olla HotPan petita però amb la calor poca cosa vam cuinar això si el bowl tèrmic ens va acompanyar a tots els picnics per preparar i servir les nostres fresques amanides.

 

[Fancy_Facebook_Comments]
Abrir Whatsapp
Whatsapp
¡Hola! ¿Podemos ayudarte?