rené soluciones para un hogar saludable y eficiente.

No hay productos en el carrito.

Visita Liebherr (Alemania)

René + que electrodomèstics visita LiebherrEl dia 24 d’Agost de 2011 seguint la nostre ruta Europea per visitar diversos proveïdors paràrem a un poblet del sud d’Alemania, Ochsenhausen, on es troba la fàbrica de electrodomèstics de línea blanca de Liebherr.

Aquesta fàbrica va fundar-se l’any 1954 i des de l’any 1955 produeixen frigorífics i congeladors. L’eficiència energètica ha estat sempre un punt d’interés que requereix treballar des de la fase del disseny i també fabricant  components de qualitat com les electròniques, els aïllaments tèrmics i els compressors.  Gracies a tot aquest esforç son pioners en la fabricació de neveres A+++.

Aquest esforç per millorar la qualitat dels productes que fabriquen es pot apreciar també en el procés de fabricació. Evidentment l’optimització dels processos els ajuda a estalviar i a l’hora a preservar el medi ambient. A més de reciclar tot el plàstic, recuperen el calor i utilitzen sistemes de lacat menys agressius pel medi. Aquesta política ambiental està regulada mitjançant el certificat  d’aplicació de la normativa ISO 14.001

La visita va ser molt completa i molt agraïts de que ens fessin, com a excepció, una vista privada. Acostumen a atendre grups, no 2 persones.

La fàbrica és molt gran, més de 310.000 m2 de superfície dels que 135.000 m2 estan edificats.

La visita comença per la zona d’exposició i l’espai d’I+D per continuar amb un recorregut molt didàctic paral.lel al procés de fabricació. Començant per la zona de recepció de matèries primeres: el departament del plàstic i a continuació el del metall. Recordem que no es tracta únicament d’una fàbrica d’assemblatge. Gairebé es produeixen tots els components a la mateixa fàbrica. Aproximadament un 80%. El plàstic arriba granulat i amb diferents motllos es donen les formes de cada una de les peces. Si no ho vam entendre malament hi ha 800 tipologies o unitats diferents. Això requereix una planificació molt acurada per la bona gestió de la fàbrica. Vam continuar pel departament de metall on es tracten grans fulles metàl.liques per donar les formes requerides també amb motllos estandaritzats.  A continuació segueix el procés de lacat i el de la producció de l’aïllament. Un cop totes les peces fabricades si que es poden assemblar en el departament d’assemblatge. Encara que hi ha diferents controls de qualitat en cada un dels departaments, abans d’empaquetar, es controlen una a una les peces. Es realitzen aproximadament 112 tests de control a l’hora a tota la fàbrica que garanteixen una durabilitat de 15 anys. Entre els tests que es fan està el del soroll. Un cop verificada s’empaqueten, s’etiqueten i  s’emmagatzemen en el centre de logística d’on es distribueixen arreu del mon.

Planell ruta fàbrica Liebherr

Ens hagués agradat publicar fotos per que amb aquest resum no es poden explicar molts detalls que ens van sorprendre, en especial la netedat. Evidentment estava prohibit disparar fotografies a l’interior. Solament tenim les fotos de l’exterior.Imatge exterior fàbrica Liebherr en Ochsenhausen

Si voleu més informació sobre l’origen de l’empresa us recomanem que premeu aquí. No volem estendre’ns molt amb les nostres explicacions.

Abrir Whatsapp
Whatsapp
¡Hola! ¿Podemos ayudarte?